Mølleåen

Lørdag de 28.marts blev det til 15 kilometer vandretur langs Mølleådalen fra Fiskebæk ved Farum til Lyngby.
Jeg startede omkring kl.11.00 fra Farum station og fulgte herefter den udmærkede folder som Københavns Amt har udgivet med i alt 3 ture der leder en langs hele Mølleådalen. Mølleådalen er et meget smukt og dramatisk naturområde med stejle, skovklædte bakker, store søer, stille moser og en perlerække af gammel vandmøller fra industrialiseringens barndom.

Jo der er flot derude

Et sammenhængene system af stier gør det muligt at vandre langs hele Mølleådalen fra åens udspring i Buresø syd for Lynge til Mølleåens udløb i Øresund nord for Taarbæk. Men da jeg desværre kun havde pjece nummer 2 måtte jeg starte denne tour de force med det midterste stykke, hvilket absolut ikke var noget dårligt valg.
Især er det stykke hvor man går langs Furesøens vande utroligt dramatisk og flot. her passerer man blandt andet Nørreskov og Flådeegene og Svenskebøgene. Flådeegene er højstammede egetræer der er plantet i 1798 fordi de blev plantet til brug for den danske flåde. Svenskebøgene er resterne af de træer der voksede frem efter at Svenskerne under Svenskekrigene i 1658-60 fældede næsten det meste af Nørreskov til brændsel. Træerne her er derfor næsten 300 år gamle og får lov til at forfalde på en naturlig måde hvilket giver mange flotte “udsyn”.
Når man runder Furesøens skarpe hjørne og går langs Mølleåen mod Frederiksdal Mølle passere man små huse hvor der helt tydeligt leves et liv med Furesøen i baghaven. Hvem kunne ikke tænke sig at bo så tæt på vandet? Jeg kunne i hvert fald godt. Fra Frederiksdal Mølle

Frederiksdal Mølle

går turen videre til Lyngby søen, hvor man kan lave en lille afstikker til Bagsværd sø, og måske beundre Marienborg. (Bygningen kan jo ikke gøre for at den skal huse den klovn til Anders Fogh Rasmussen.) Efter turen gennem Lyngby Åmose ankomme man efter de cirka 15 kilometer til Lyngby Her kan man jo passende hvile ud og tage toget hjem. Alt i alt en dejlig tur der varmt kan anbefales.
Pjecerne og kortene kan downloades på http://www.skovognatur.dk/. Her kan der også findes inspiration til mange andre ture.

Langs Furesøens vande

Så hvorfor ikke gå en tur langs de flotte bøge træer nu her når de snart springer ud?. Jeg går gerne med hvis andre arrangerer.

Skriv en kommentar

Filed under Vandreture

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s