18.maj 2011

Dagen i dag er jo en af de der historiske dage der nemt ryger i glemmebogen i den evindelige kamp om at skrive og genskrive historien.

I 1993 på netop denne dag kom det til omfattende uroligheder på Nørrebro, da afstemningen om de 4 forbehold i forhold til Maastricht-traktaten resulterede i et ja til Edinburgh-aftalen.

For første gang i fredstid, det vil sige siden Anden Verdenskrig, brugte politiet skydevåben mod demonstranter i Danmark, da der blev affyret 113 skyd mod demonstranter på Fælledvej ud for brandstationen. Ak, ja så længe siden, og alligevel så tæt på.

Udover alle de spørgsmål, der trods flere officielle undersøgelser af disse begivenheder, står tilbage at blive besvaret, er også spørgsmålet om hvorfor er det at det i nogen situationer er legitimt at anvende våben mod demonstrationer, hvorimod det i andre udløser Nato-bomber?. Hvori består den præcise skelnen mellem disse situationer, og hvem er det egentlig der foretager denne afvejning mellem situationerne?

Handler det om hvor det foregår?

Handler det om hvem der deltager?

Handler det om hvorfor de deltager?

Handler det om hvad målet for deres deltagelse er?

Svaret på disse spørgsmål ligger vist gemt i kampen om at skrive og genskrive historien, og peger tilbage på dem der fører pennen i denne skrive proces.

Skriv en kommentar

Filed under Dagbog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s