Noget eller nogen, det er spørgsmålet

Hvem eller hvad vil du være

Noget og leve op til samfundets forventninger til dig om at udfylde de præfabrikerede roller. Glide ind i undertrykkelses stuktuerne, finde din plads i status hierarkiet og slå dig til tåls med den konforme plads livet har reserveret til dig, og givet dig i gave fordi du altid gør som der bliver sagt?

Vil du som en fisk resten af dit korte liv svømme derhen hvor stimen nu svømmer, fordi trygheden der midt i den blinde flok reducerer livets kompleksitet. Her i den grå masse slipper du for at tænke yderligere over livet, her kan du lade din krop styre af massens bevægelser. Den lille fisk i det kolde vand, der altid blot kan trække på skulderne når livets etiske paradokser melder sig, og sige; Jeg gør blot som jeg får besked på. Tankeløshedens tyranni skabt af den robotagtige symbiose du indgår i med stimen af grå kolde fisk der ukritisk tilpasser sig hinandens bevægelser. Angststyret svømmer stimen rundt uden andet mål end at dæmpe frihedens angst.

Alt kunne være anderledes, og dog er det så ens.

Nogen og dermed leve op til den frihed du fødes med. Tage livet på dig fuldt og helt, og have mod til at betjene dig af din egen fornuft. Have som mål at danne din fornuft, og ikke lade noget i livet uprøvet. Bruge livets gave til at folde tilværelsen ud i al dens paradoksale mangfoldighed. Have mod til at forholde dig kritisk når de kommer og siger; sådan er det, og derfor skal du gøre sådan og sådan. Have mod til at gøre oprør mod slavemoralen den blinde svømmen rundt i det kolde vand lever af. Vide at du ikke har en chance, men at det handler om at gribe den. Vide at de hele tiden vil søge at lægge din frihed i lænker, men at det hele tiden er muligt at undslippe disse ved at holde tanken fri. Din frihed vokser i det øjeblik du indser at alene du har definitionsmagten i dit liv. Du bestemmer alene hvordan situationerne i dit liv skal fortolkes, og jo rigere din begrebsverden er jo rigere kan du fortolke og definere dit liv. Din frihed vokser når du indser at livet altid er både negativt og positivt, forskellen er alene hvor du retter dit fokus her og nu.

Alt kan være anderledes, og du har friheden til at se det.

Skriv en kommentar

Filed under Filosofiske strøtanker, Rejsen mod mig selv

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s