Dumhed på larvefødder…..

Der findes megen dumhed i verden, og desværre findes der også megen dumhed der er så dum, at den end ikke ved den er det. Istedet opfatter og italesætter den sig som klogskab, som viden, som sandhed, endda sandhed med stort S, den ultimative sandhed om alting. En sandhed der opfatter sig selv som gældende til alle tider og alle steder, en form for sandhed der kan spændes ud over alverdens folk, altid.

Det er den type dumhed jeg samler i begrebet “dumhed på larvefødder”. Det er den type dumhed der er imun overfor rationelle argumenter, den type dumhed der på den mest plumpe måde lukker sig inde i sig selv, og nægter at lade sit indhold teste af virkelighedens kritik. Det er den dumhed der lader hånt om andre erfaringer, en dumhed indkapslet i sin egen bedrevidenhed, stum og blind for omverdens andre oplevelser og perspektiver. En dumhed der tromler hen over alt og alle, og netop derfor en dumhed i panser og på larvefødder. En dumhed man støder på overalt, og som desværre synes at vokse betragteligt i denne tid. En dumhed, hvis vigtigste kilde er manglende evne og lyst til at forholde sig kritisk til verden, en dumhed der mest baserer sig på alt det er ikke er lært, fremfor det der er lært. En dumhed der meget ofte iklæder sig de mest højtråbende gevandter, hvor dumheden hældes ud over alle andre, med præcis ligeså meget larm som når en panserdivision rykker frem i felten, og tromler alt på sin vej ned.Måske man ligefrem kan hævde at der er en direkte sammenhæng mellem mængden af tomme ord, lydstyrke og intensitet, disse fremføres med og graden af dumhed på larvefødder der er tale om.

Jeg tror det.

Og så må det bedste råd være; Vogt dig for alle der taler længe, med mange tomme ord, og med et højt lydniveau, der skjuler sig en dumhed på larvefødder et sted. Parat til at nedskyde ethvert ærligt forsøg på at nå frem til nye erkendelser bag al denne støj.

Skriv en kommentar

Filed under Filosofiske strøtanker

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s